Alma frank módra
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 nagy alma
- citromlé
- bakony camembert sajt (jó ha lágy)
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- fehérbor
- só
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, citromlével bedörzsöljük, és a tetejét levágjuk. A magházat eltávolítjuk a gyümölcshús egy kevéske részével együtt. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, és nagyjából összenyomott camambert-rel összekeverjük, az egészet az almába töltjük. Egy tojást elkeverünk egy evőkanál tejföllel, enyhén megsózzuk, és az almában lévő töltelékre helyezzük. A tetőt visszarakjuk, majd az almát kicsi, tűzálló csészébe tesszük, kevés fehérborral megöntözzük és jó tűznél a sütőben kisütjük. Ez a fogás igen alkalmas vendégek fogadására, egyrészt, mert ez a sajtos finomság igen ízletes, másrészt mert előre elkészíthető. Az almát azután a nekünk megfelelő időpontban tehetjük a sütőbe.
Megjegyzés
Némi ügyességet igényel a recept elkészítése, de gyors. A recept forrása egy régi tejipar által kiadott könyvecske. A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.